Torremolinos och Costa del sol

Turistinformation och video om Costa del Sol

 

 

Är det sol och värme du letar efter så har du kommit rätt, Torremolinos har ett underbart klimat. Letar du efter natur och kultur så finns här allt du kan önska dig; allt från pittoreska bergsbyar att utforska till lyxiga golfbanor:Golf: swingande golfare

Spanien i allmänhet och Costa del Sol i synnerhet bjuder på en mängd olika golfbanor som i de allra flesta fall håller mycket hög standard, och kallas därför av många "Costa del Golf". Och fattas väl bara annat med över 3000 soltimmar per år!

 

Torremolinos har en magnifik kustlinje som sträcker sig ca 7 kilometer, med många sandstränder nära centrala Torremolinos och erbjuder den perfekta platsen för sol, bad och vattensporter. Lägenheten ligger ca 600 meter från havet, en 10 minuters promenad genom byn till stranden.

Torremolinos ligger strax utanför Malaga och det finns utmärkta kommunikationsmöjligheter till närliggande städer såsom Fuengirola, Marbella och Benalmadena:

Sol, vackra stränder, barer och diskotek, bra restauranger, dessa ord beskriver perfekt den vackraste staden i Spanien: Torremolinos.
Hit kommer turister från hela Europa och spanjorer från andra delar av Spanien.


Längst hela Costa del Sol finns milslånga vackra sandstränder och ett fantastiskt klimat som gör det till ett av världens mest populära semesterplatser.

Med mer än 320 soldagar om året så är det ett pålitligt semestermål. Här finns ett stort utbud av olika aktiviteter; för familjer finns djurparker, vattenparker och shower att se. Se fliken sevärdheter för ytterligare information, inspiration och tips!

För de äldre erbjuds allt från golf, tennis, god mat och tapas till ett stort utbud av nattliv.

Torremolinos har ett rikt utbud på restauranger och barer och charterturismen är stor. Här finns således allt man kan behöva inom bekvämt avstånd såsom affärer, butiker, banker, apotek, läkare och större livsmedelsaffärer.

Det finns ett stort utbud av sandstränder att välja bland varav "La Carihuela", ca 1 kilometer bort, är mycket vacker.
Här finns beach clubs, restauranger på stranden s.k. "chiringuitos", solstolar att hyra och trevlig atmosfär.

Även en kvällspromenad längst strandpromenaden är att rekommendera! 

Klicka här för mer tips och information om sevärdheter och utflykter

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.